پر بازدیدترین
خبر های ورزشی
آمار سایت
امروز
-1
دیروز
-1
هفته
-1
ماه
-1
کل
-1
 
کد مطلب: 113145
جان کري:به دنبال مذاکره با ايرانم
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 775

به گزارش پايگاه خبري پيرغار به نقل از تابناک: با انتخاب سناتور جان کري به عنوان وزير خارجه جديد آمريکا، گمانه زني درباره مسير جديدي که وي در سياست خارجي اين کشور خواهد گشود، شدت يافته است.
 
اما درباره سياست احتمالي وي در قبال ايران، اسنادي که به تازگي از سوي «ويکي ليکس» منتشر شده، بيانگر نکات مهمي است.
 
در صورتي که تا چند روز ديگر، نام جان کري به عنوان وزير خارجه جديد آمريکا معرفي شود، يکي از مهمترين دستور کارهاي وي، برنامه هسته اي ايران خواهد بود. در اين زمينه، اسناد منتشر شده در سايت «ويکي ليکس» مي تواند در شناخت رويکرد وي نسبت به ايران راهگشا باشد.
 
نشريه «فارن پاليسي» که اسناد ويکي ليکس درباره جان کري را بررسي کرده مي نويسد اولين اظهارنظر وي درباره برنامه هسته اي ايران، به گفت و گويي در سال 2005 با «ميشل بارنيه»، وزير خارجه فرانسه بازمي گردد. در اين ديدار، کري اظهار داشته گفت و گوهايش در منطقه، وي را به اين نتيجه رسانده که ايران همچنان در پي يک برنامه تسليحاتي هسته اي است؛ اما به باور وي، هيچ جايگزين خوبي براي مذاکره وجود ندارد.
 
هرچند وي در اين ديدار گزينه نظامي را رد نکرده، اما تأکيد کرده که اين اقدام «دشوار خواهد بود» و با اشاره به تحريم هاي سازمان ملل، اين تحريم ها را جايگزيني مناسب براي گزينه نظامي دانسته است.
 
کري که در آن زمان به تازگي رقابت هاي انتخاباتي اش با جرج بوش را به پايان رسانده و از وي شکست خورده بود، گفته اگر وي به عنوان رئيس جمهور انتخاب مي شد، سعي مي کرد تماس هايي به طور علني و نيز پشت پرده با ايران برقرار کند.
 
پنج سال بعد، وي اين فرصت را پيدا کرد تا براي برقراري يکي از اين تماس هاي غيرعلني و غيرمستقيم با ايران تلاش کند. وي در جريان ديداري با امير قطر در فوريه 2010 مدعي شده بود تلاش هاي آمريکا براي برقراري تماس پشت پرده با ايران، بي پاسخ مانده و تأکيد کرده بود بايد راهي براي گفت و گو با ايران يافت شود. در اين زمان امير قطر پيشنهاد کرده بود به نيابت از آمريکا با رئيس جمهور ايران وارد گفت و گو شود.
 
جان کري در پاسخ به اين پيشنهاد گفته: «ايالات متحده در پي مذاکراتي جدي است و تلاش دارد تا بر اساس سازگاري غيرتقابلي ايران با شروط آژانس و ديگر منافع دوجانبه، بنيان جديدي براي روابط ايجاد نمايد». وي اين منافع دوجانبه و مشترک را شامل مبارزه با قاچاق مواد مخدر، طالبان و تجارت غيرقانوني دانسته است.
 
علاوه بر اين، کري در اين ديدار به امير قطر گفته وي نگران است که ايران تصور کند هنوز با آمريکاي سال 1953 روبروست که براي براندازي دولت ايران (دولت مصدق) تلاش مي کرد. وي همچنين گفته ايالات متحده تمايل ايران براي تبديل شده به يک بازيگر منطقه اي را به رسميت مي شناسد و خواهان مذاکره در اين رابطه است که ايران چگونه قدرتي خواهد بود.    
 
وي درباره وضعيت روابط آمريکا با ايران تأکيد کرده: «ادامه حرکت در اين مسير تقابلي، ديوانگي است».
 
به هر حال، هرچند از زمان ديدار مذکور تاکنون مسائل متعددي در روابط ايران با غرب به طور کلي و آمريکا به طور خاص رخ داده و بسياري از مسائل را در اين زمينه تغيير داده است، اما در صورتي که جان کري هنوز به ديدگاه هاي چند سال قبل خود معتقد باشد، مي تواند رويکردي تعاملي را در مسئله هسته اي ايران برگزيند.

 

 

 

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 
شهرستان فارسان در یک نگاه
شهرستان فارسان در يک نگاه

خبرنگار افتخاري
خبرنگار افتخاري

آخرین اخبار
اوقات شرعی
google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html google-site-verification=sPj_hjYMRDoKJmOQLGUNeid6DIg-zSG0-75uW2xncr8 google-site-verification: google054e38c35cf8130e.html